Pages

Monday, October 31, 2011

Makreelsalade met appel & augurk

Nodig voor een bak:

• 1 hele gerookte makreel
• 1 appel (Jonagold)
• 1 sjalotje
• 10 augurkjes
• Mayonaise
• 100ml Griekse yoghurt
• 1 citroen
• Zout en peper

Maak de makreel schoon. Trek het vel rustig van de vis af en pluk de vis van de graat. Probeer zo veel mogelijk graten te verwijderen. Verzamel de vis in een kom. Snijd de appel met schil in kleine blokjes en hak ook de augurkjes en het sjalotje fijn. Voeg alles toe aan de makreel.

Neem ongeveer 2 eetlepels mayonaise en de Griekse yoghurt en roer dit door de makreel. Pers het sap uit de citroen en voeg ongeveer de helft toe aan de makreel. Maak de salade op smaak met zout en peper. Lekker op een donker bruin broodje!

5 comments:

  1. Wat een lekker en makkelijk recept!

    ReplyDelete
  2. Hi, I want to ѕubsсrіbe for this
    web site to get neweѕt upԁates, so where can і do it please helр оut.
    Feel free to visit my blog post ; swimming with the dolphins

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Hi,

    You can subscribe on the right side of the blog below the picture of the scallops.

    Best regards, Harry

    ReplyDelete
  5. Hi,

    You can subscribe on the right side of the blog below the picture of the scallops.

    Best regards, Harry

    ReplyDelete