Saturday, March 12, 2011

Wentelteefjes van meuslibrood

Wentelteefjes zijn lekker als ontbijt en als toetje. Je kunt variëren met het brood; gewoon wit, brioche of krenten-notenbrood zoals in dit recept. Vruchtjes of een bolletje ijs zijn een lekkere toevoeging

Nodig voor 4 personen:

• Krenten-notenbrood
• 3 eieren
• Suiker
• Kaneel
• 200ml Griekse yoghurt
• 2 passievruchten
• Honing
• Boter

Breek de eieren in een kom en voeg hier een scheut melk, 2 flinke scheppen suiker en een flinke mespunt kaneel aan toe. Kluts alles goed door elkaar. Snijd het brood in plakken en haal de sneetjes een voor een door het eiermengsel. Zacht brood neemt het ei gemakkelijk op, hard brood moet je iets langer in het ei laten liggen om het goed te absorberen.

Roer het vruchtvlees van de passievruchten door de yoghurt. Maak de yoghurt indien nodig wat zoeter met een beetje honing. Bak de wentelteefjes mooi bruin in een beetje boter. Maak de bordjes mooi op met het sausje en een beetje honing.

Wednesday, March 2, 2011

Geitenkaastaartjes met geconfijte sjalotjes

Nodig voor 4 taartjes:

• 4 plakken bladerdeeg
• Rond geitenkaasje met korst
• 3 grote sjalotten
• Handje cantharellen
• Bruine suiker
• Boter
• Zout & peper

Snijd rondjes uit de plakken bladerdeeg met een grote kook ring. Snijd de sjalotten in ringetjes. Neem een pan met een dikke bodem en smelt een klont boter. Doe de sjalottenringen in de pan en laat ze langzaam karamelliseren met een theelepel bruine suiker. Als de ringen mooi bruin zijn, voeg je de paddenstoelen toe.

Snijd een plakje van de geitenkaas en leg dit op het bladerdeeg. Bovenop de geitenkaas gaan de uien met de paddenstoelen. Aftoppen met een beetje peper en eventueel wat zout. De taartjes moeten ongeveer een half uurtje in de oven op 200˚c graden.