Sunday, December 9, 2012

Karnemelk cake met rode vruchten

Nodig voor 1 cake:

  • 325g bloem
  • 3 eieren
  • 250ml karnemelk
  • 70g boter
  • 150g witte basterd suiker
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 limoen
  • 300g frambozen
  • 150g blauwe bessen
  • Bakpoeder

Neem een grote kom en doe daar de bloem met het bakpoeder en de basterdsuiker in. Klop de eieren los en smelt de boter.  Klop de eieren, boter en karnemelk door elkaar met een garde. Voeg dit mengsel toe aan de bloem en blijf roeren tot het mengsel helemaal glad is. Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan het beslag.

Was de vruchten en  roer ze voorzichtig door het beslag.  Vet een cakevorm in en stort het beslag in de vorm. Bestrooi de cake met rietsuiker voor een mooi korstje. Bak de cake goudbruin in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C graden.