Nodig voor 4 personen:
- 1 kilo runderlappen (mager)
- 150g spekjes (mager, niet gerookt)
- 1 winterpeen
- 4 stengels selderij
- 1 grote ui
- 150g kastanje champignons
- 150g zilveruitjes
- Rode wijn (Bourgogne)
- Runderfond
- Tomatenpuree
- Peterselie
- Tijm
- Laurierblad
- Roomboter
- Zout & peper
Neem een stoofpan met een
dikke bodem. Doe hier een flinke klont boter in. Bak hier de spekjes in. Als ze
bruin zijn, haal je ze uit de pan met een schuimspaan. Snijd het rund in
stukken. Bestrooi het met peper en bak het in het spekvet en de boter. Hak
ondertussen de peen en selderij in kleine stukjes. De grote ui mag in grove
stukken. Als het vlees bruin kleurt, haal je het er uit. Bak nu de
groenten in de boter.
Als de groenten een beetje glazig worden, doe je het vlees en de spekjes terug in de pan. Voeg nu 3 kopjes rode wijn en 3 kopjes van de fond toe, zodat alle ingedrienten net onder staat. Roer een ruime eetlepel tomatenpuree door de stoof. Voeg ook een paar takken tijm en twee laurierbladeren toe. Draai het vuur nu laag. Zet de pan eventueel op een sudderplaatje. Laat het geheel nu zeker 3 uur sudderen. De stoof mag niet hard koken, als er af en toe een belletje aan de oppervlakte verschijnt, gaat het hard genoeg. Roer af en toe in de pan. De saus mag inkoken, maar moet niet te dik worden. Een beetje water of wijn toevoegen mag tijdens het sudderen.
1 comment:
Mjam! Heerlijk, ga ik deze winter zeker een keer maken!
Post a Comment