Wednesday, August 15, 2012

Oosterse Vispakketjes

Nodig voor 2 personen:

·      400g kabeljauw (of andere witvis)
·      200g bimi
·      100g sperzieboontjes
·      1 prei
·      Taugé
·      Rode peper
·      Stronkje gember
·      2 tenen knoflook
·      2 bosuitjes
·      1 limoen
·      Koriander
·      Vissaus
·      Kikoman (zoutarm)
·      Boter
·      Bakpapier

Zet de bimi’s en de sperzieboontjes kort aan in kokend water, zodat ze straks niet rauw in de vispakketten gaan. Kook ze gedurende 2 minuten en spoel ze dan af onder de koude kraan, zodat ze niet doorgaren.

Hak de bosuitjes, knoflook, gember en rode peper fijn. Rasp de schil van de limoen. Verzamel alles samen in een bakje. Pers het sap uit de limoen en voeg het toe aan de kruiden samen met 3 eetlepels vissaus en 3 eetlepels kikoman. Roer alles door elkaar.

Snijd de prei in ringetjes en verdeel de vis in twee gelijke porties. Neem twee grote stukken bakpapier en leg die op het aanrecht. In het midden van het bakpapier maak je een bedje van de bimi’s, boontjes en de prei. Verdeel de helft van de dressing over de groenten. Verdeel de vis vervolgens over de groenten. De rest van de dressing mag over de vis. Voeg tot slot een paar kleine klontjes boter toe aan de vis.

Vouw het bakpapier over de vis en draai de uiteinden dicht. Zorg dat ze dicht blijven zitten. De pakketjes moeten een half uur in een voorverwarmde oven van 200°C graden. De koriander voeg je toe als je pakketjes hebt geopend. Lekker met noedels of een beetje rijst.


2 comments:

Anonymous said...

Hallo,

Wat een geweldig leuke site heb je. Graag zou ik links met je uitwisselen. Maar ik kan geen contact formulier vinden. Mijn website: www.foodstyliste.nl. (vervang de www. voor info@ en je hebt mijn email adres!)

Graag hoor ik van je!
Groet, Anoek

Anonymous said...

jezus wat was het lekker. Toevallig op je site terecht gekomen op zoek naar een vispakketje.
Boodschappen gehaald en gemaakt.... alleen zag ik de taugé wel in het lijstje maar niet meer in de beschrijving.. of ik heb het echt een paar keer over het hoofd gezien..
Beetje aan moeten passen want bimi was er niet dus heb ik paksoi genomen met wat groene asperges en snijbonen. Wat een feest wat een feest. Ga morgen weer een van je recepten maken. Hartelijk dank, J.bos