Tuesday, August 7, 2012

Toast met tuinbonen

Nodig voor 4 personen:

·       Ciabatta
·       200g tuinbonen (vers of uit de vriezer)
·       1 bos verse munt
·       1 bos peterselie
·       100g Parmezaan
·       Olijfolie
·       Zout en peper

Begin met de tuinboontjes. Doe nu de tuinboontjes in een pan met kokend water en kook ze in 3 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze even af met koud water, zodat ze niet doorgaren. Nu begint het leukste werk: we gaan ze
dubbel doppen. Haal de daadwerkelijke boontjes uit het hun groene velletje. Verzamel de boontjes in een kom.

Bak terwijl je de pesto maakt, de ciabatta af zoals vermeld op de verpakking. Laat het brood alleen niet te bruin worden. De toastjes moeten straks nog een keer afgebakken worden en ze moeten niet te hard worden. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

Doe de blaadjes munt en peterselie in de keukenmachine. Voeg een scheut olijfolie en zout en peper toe. Druk een paar keer op puls. Hak de Parmezaan in grove stukken en voeg hem toe aan de kruiden. Druk weer een aantal keer op puls. Als alle ingrediënten grof gehakt zijn, voeg je nog een beetje olie toe terwijl de keukenmachine draait. Als de pesto mooi smeuïg, maar niet te fijn is, is hij klaar. Voeg een aantal eetlepels van de pesto toe aan de bonen.

Snijd het brood in sneedjes en leg ze weer terug op het ovenrek. Besprenkel de toastjes met olijfolie en bestrooi ze met zeezout en peper. Bak ze nog 5 minuten af in een oven van 200c graden. Verdeel het tuinbonenmengsel over de toastjes. Rasp nog een beetje van de kaas over de bruschetta's.

No comments: