Tuesday, March 17, 2015

Oreo Cheesecake

Oei... Bijna een jaar geen nieuw recept op de site...

Ons Stekkie is inmiddels iets meer dan een half jaar open en loopt als een trein. De rust in het hoofd is een beetje wedergekeerd. Tijd om weer te gaan schrijven over eten! Ik ga het bloggen weer oppakken, maar dan wel namens Stek. 

Ook mijn partner Lot doet mee. We zullen onze keukengeheimen, fijne receptjes, producten en tips & tricks met je delen. We komen snel bij je in de lucht met de details. Tot het zover is moeten jullie het stellen met het recept van onze super lekkere Oreo Cheesecake hieronder!

Liefs Harry & Lot


Oreo Cheesecake


Voor de bodem:
·         18 oreo koekjes
·         2 eetlepels gesmolten boter

Voor de vulling:
·         750g cream cheese
·         1 cup suiker
·         5 eieren
·         2 theelepels vanille extract
·         ¼ cup bloem
·         250g crème fraîche
·         Snuf zout
·         5 oreo’s

Doe de oreo’s voor de bodem samen de gesmolten boter in de keukenmachine. Verkruimel de koekjes tot een soort aarde ontstaat. Neem een grote ronde springvorm. Leg bakpapier op de bodem en vet de rand in met boter. Doe de koekkruimels in de vorm en druk goed aan tot een stevige bodem ontstaat.

Je kunt de vulling in de keukenmachine maken of in een kom met de een mixer. Draai de cream cheese los en voeg de suiker toe. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Daarna volgen de bloem, vanille, crème fraîche en het zout. Neem de laatste 5 oreo’s en hak deze fijn (niet zo fijn als de bodem, meer grove stukjes). Spatel de kruimels door de vulling.

Stort de vulling op de bodem. De cheesecake moet ongeveer een uur in een voorverwarmde oven van 140*C. Hij is klaar als de bovenkant ligt bruin is gekleurd en de vulling gestold is. Hij mag best nog een klein beetje wiebelen maar moet wel een vaste structuur hebben.
Laat de cheesecake goed afkoelen voor je hem serveert. Wacht het liefst een nachtje voor je hem aansnijdt.


2 comments:

Charlie Owens said...

Dit ziet er echt heerlijk uit. Ik had mijn dochter beloofd volgende week een taart met haar te gaan bakken voor haar verjaardag, dus ik denk dat we ons hier maar eens aan gaan wagen...

Angelika said...

Ooh, ziet er supergaaf uit! :)