Sunday, July 8, 2012

Tandoori Kip

Nodig voor 2 kipjes:

·      2 poussins
·      150ml Griekse yoghurt
·      1 limoen
·      2 tenen knoflook
·      1 rode peper
·      Verse koriander
·      3 á 4 eetlepels Indiase curry pasta
·      1 theelepel garam masala
·      1 theelepel zout
·      Mespunt gemalen komijn
·      1 eetlepel bruine suiker

Begin ruim op tijd met de marinade, want hoe langer de kip kan marineren, hoe beter. Doe de yoghurt in een ruime kom. Voeg hier het sap van de limoen aan toe. Hak de knoflook, rode peper en koriander en roer door de yoghurt. Bewaar een beetje koriander voor bij het opdienen.

De marinade geef je kleur en maak je op smaak met de curry pasta. Bijvoorbeeld Patak’s is goed. Je kunt er voor kiezen om de komijn en garam masala achterwegen te laten, als je deze kruiden niet voor handen hebt, maar ze geven de marinade een diepere smaak dan wanneer je alleen de curry pasta gebruikt. Roer de curry pasta, de rest van de kruiden en de suiker door de yoghurt. Wrijf de kipjes goed in met de marinade, zorg er ook voor dat de marinade in de kipjes terecht komt. Laat ze zeker 3 uur in de marinade liggen.

Ik heb de kipjes vervolgens bereid in The Bigg Green Egg. Laat de BBQ heel warm worden, zodat de kipjes een mooie bruine korst kunnen krijgen. Als ze mooi bruin zijn, laat je de temperatuur dalen naar 150° c graden. Na ongeveer 45 minuten in het ei, zijn ze goed. In de oven doe je het omgekeerde. Laat de kipjes gedurende 45 minuten garen op 150° c graden, waarna je ze nog even op hogere temperatuur of onder de grill een extra bruin velletje geeft.

Bestrooi de kip voor opdienen met een beetje verse koriander. Lekker met een groente curry en rijst of een frisse salade.No comments: