Nodig voor 3 personen:
- 400g rundergehakt
- 100g chorizo
- 1 grote rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Paprika poeder
- Kaneel
- Chili peper
- Klein blikje tomaten puree
- Blik gepelde tomaten
- Blik kidney bonen
- Blik mais
- Half glas rode wijn
- 100ml runderbouillon
- Olijf olie
- Zout
Garnering:
- 1 avocado
- Crème fraiche
- Bosuitje
Hak de knoflook en rode ui fijn en fruit zachtjes aan in een diepe pan met een beetje olijfolie. Snijd een stukje chorizo in blokjes en voeg bij de ui. Doe nu het gehakt in de pan. Voeg hier ongeveer een theelepel chili peper aan toe, een flinke mespunt paprika poeder en een klein beetje kaneel. Roer goed door. Nu mogen de tomaten puree en gepelde tomaten erbij. Doe ook de wijn en de bouillon bij het gehakt. Draai het vuur hoog en laat het geheel goed inkoken.
Doe de kidneybonen en mais in een vergiet en spoel goed af
met koud water. Laat goed uitlekken. Als je chili is ingekookt tot een
dikke vleessaus, maak je het verder op smaak met zout en indien nodig nog meer
chili, paprikapoeder en kaneel. Als je tevreden bent met de smaak, doe je de mais en de bonen erbij.
Prak de avocado fijn in een bakje. Voeg hier citroensap aan
toe tegen het verkleuren. Dien de chili op met een lepel crème fraiche, een
lepel avocado en maak het af fijn gehakte bosui. Koriander is ook lekker.
No comments:
Post a Comment