Deeg:
· 75g
bruine suiker
· 150g
bloem
· 100g
boter
Vulling:
· 3
grote eieren
· 110g
witte basterd suiker
· Zakje
vanille suiker
· 4
limoenen
· 1
eetlepel maïzena
Meringue topping (optioneel):
· 3 eiwitten
· 50g
suiker
Doe de ingrediënten
voor het deeg in de keukenmachine. Laat draaien tot een kruimelige massa
ontstaat. Neem het deeg uit de machine en kneed tot een mooie bal. Neem een
taart vorm van ongeveer 15cm doorsnede en vet hem in met bakspray. Bekleed de
vorm met het deeg. Maak het deeg zo dun mogelijk. Prik gaatjes in het deeg met
een vork. Het kan zijn dat je iets over houdt. Bak het deeg 15 minuten voor in een oven van 200°C graden.
Maak ondertussen de vulling. Klop de 3 eieren met de suiker, de vanillesuiker en een eetlepel maïzena. Rasp de schil van de 4 limoenen en pers daarna het sap eruit. Klop alles door de eieren. Haal de bodem na 15 minuten uit de oven en laat hem even afkoelen. Druk het deeg voorzichtig aan met de achterkant van een lepel, zodat alle lucht eruit gaat. Giet nu de eiervulling op het deeg. Zorg dat het niet over de rand heen gaat. Bak de taart 30 minuten in een oven van 180°C graden. Als de vulling gestold is, is de taart klaar.
Voor de meringue klop je 3 eiwitten met 50g suiker stijf, tot het in pieken blijft staan. Maak een mooie berg boven op de taart. Zet de taart onder de gril, tot het eiwit bruin kleurt. Als je de taart liever zonder eiwit serveert, maak je hem af met een beetje poedersuiker.
1 comment:
Volgende week ben ik jarig en nog op zoek naar een taart voor mijn feestje. Misschien maak ik deze wel! Ziet er heerlijk uit zeg.
Post a Comment