Nodig voor 200g pasta:
· 200g bloem (tipo ‘00’)
· 2 eieren
· Snufje zout
· Snufje zout
Voor verse pasta heb je volgens de kenners speciale bloem nodig, te vinden
bij Italiaanse winkels. Grana tenero tipo ‘00’ of gewoon tipo ‘00’ is fijner
dan normale bloem en geschikt voor zachte pasta omdat het deeg er heel
elastisch van wordt. Hierdoor zullen ravioli’s minder snel scheuren.
Kluts de eieren. Zeef de bloem en doe het in een grote kom met een snufje zout. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eieren in. Roer met de vingers van een hand het ei door de bloem. Dit wordt steeds moeilijker en er ontstaan een kleverige massa. Ga nu door met kneden met twee handen. Het deeg wordt vrij stevig. Deel het deeg in tweeën en kneed de beide delen tot mooie gladde bollen.
Kluts de eieren. Zeef de bloem en doe het in een grote kom met een snufje zout. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eieren in. Roer met de vingers van een hand het ei door de bloem. Dit wordt steeds moeilijker en er ontstaan een kleverige massa. Ga nu door met kneden met twee handen. Het deeg wordt vrij stevig. Deel het deeg in tweeën en kneed de beide delen tot mooie gladde bollen.
Verpak de bollen in vershoudfolie en leg ze zeker anderhalf uur in de
ijskast. Hierna kun je de pasta overal voor gebruiken. Maak mooie vellen met de
pastamachine. Gebruik die voor ravioli of spaghetti.
No comments:
Post a Comment