Tuesday, March 12, 2013

Verse pasta

Zelf pasta maken is mijn nieuwe ding. Vooral het zelf fabriceren van ravioli’s is een soort obsessie. Voor goede ravioli’s heb je goed pastadeeg nodig. In het Jamie Oliver’s Italië boek staat een goede instructie. Het is heel eenvoudig.

Nodig voor 200g pasta:

·    200g bloem (tipo ‘00’)
·    2 eieren
·    Snufje zout

Voor verse pasta heb je volgens de kenners speciale bloem nodig, te vinden bij Italiaanse winkels. Grana tenero tipo ‘00’ of gewoon tipo ‘00’ is fijner dan normale bloem en geschikt voor zachte pasta omdat het deeg er heel elastisch van wordt. Hierdoor zullen ravioli’s minder snel scheuren.

Kluts de eieren. Zeef de bloem en doe het in een grote kom met een snufje zout. Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de eieren in. Roer met de vingers van een hand het ei door de bloem. Dit wordt steeds moeilijker en er ontstaan een kleverige massa. Ga nu door met kneden met twee handen. Het deeg wordt vrij stevig. Deel het deeg in tweeën en kneed de beide delen tot mooie gladde bollen.
 
Verpak de bollen in vershoudfolie en leg ze zeker anderhalf uur in de ijskast. Hierna kun je de pasta overal voor gebruiken. Maak mooie vellen met de pastamachine. Gebruik die voor ravioli of spaghetti.

Suggesties voor ravioli vulling volgen snel!

 


No comments: