Wednesday, March 2, 2011

Geitenkaastaartjes met geconfijte sjalotjes

Nodig voor 4 taartjes:

• 4 plakken bladerdeeg
• Rond geitenkaasje met korst
• 3 grote sjalotten
• Handje cantharellen
• Bruine suiker
• Boter
• Zout & peper

Snijd rondjes uit de plakken bladerdeeg met een grote kook ring. Snijd de sjalotten in ringetjes. Neem een pan met een dikke bodem en smelt een klont boter. Doe de sjalottenringen in de pan en laat ze langzaam karamelliseren met een theelepel bruine suiker. Als de ringen mooi bruin zijn, voeg je de paddenstoelen toe.

Snijd een plakje van de geitenkaas en leg dit op het bladerdeeg. Bovenop de geitenkaas gaan de uien met de paddenstoelen. Aftoppen met een beetje peper en eventueel wat zout. De taartjes moeten ongeveer een half uurtje in de oven op 200˚c graden.


No comments: