Tuesday, February 21, 2012

Coleslaw

·      ½ winterpeen
·      ¼ spitskool
·      Handje rozijnen
·      60g walnoten
·      Mayonaise
·      Crème fraiche
·      Olijfolie
·      Witte wijn azijn
·      Kerrie poeder
·      Zout & peper

Schil en rasp de winterpeen. Snijd de kool in dunne reepjes. Doe de groenten samen in een ruime kom. Wel de rozijnen in een bakje met lauw water. Hak de noten in kleinere stukjes en voeg ze bij de groenten.

Maak de dressing. Doe 3 eetlepels mayonaise en 3 eetlepels crème fraiche met een scheut witte wijnazijn en een scheut olijfolie in een kom. Roer goed door. Voeg hier naar smaak kerrie, zout en peper aan toe. Proef de dressing. Hij mag best een beetje zuur zijn, dus voeg des gewenst nog een beetje azijn toe.

Voeg de rozijnen en de dressing aan de groenten toe. Schep het geheel goed om. Lekker bij steak, gebraden kip, of een lekker broodje.


1 comment:

Bas said...

Erg lekkere coleslaw! Vanavond gegeten met een gegrilde entrecote en nieuwe aaardappelen gkookt in zeewater. Wegspoelen met een pimot noir. Zalig!!