Nodig voor ongeveer 12 sateetjes:
• 500g kippendijfilet
• Ketjap
• 1 rode peper
• Gember
• Knoflook
• Limoen
Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Grote hompen vlees op een stokje zijn een Hollandse uitvinden en dit heeft eigenlijk niets met Indische saté te maken. Voor deze sate snijden we de kip in fijne stukjes, zodat de marinade goed kan intrekken.
Laat de prikkers wellen in water, zodat ze niet verkolen of splinteren. Maak nu de marinade. Doe ongeveer 6 eetlepels ketjap in een kom. Verwijder de pitjes en hak de rode peper fijn. Hak ook de knoflook en de gember fijn en roer alles door de ketjap. Rasp de schil van de limoen en voeg die ook toe aan de marinade. Leg de kipstukjes zeker een uur in de marinade.
Rijg de stokjes als de marinade goed is ingetrokken. De sate hoeft niet zo lang op de BBQ omdat ze niet zo erg groot zijn, maar ze moeten wel gaar zijn. Check dit even voor het opdienen.
No comments:
Post a Comment