Thursday, March 1, 2012

Kikkererwten salsa

Nodig voor 4 personen:

• 1 blik kikkererwten
• 2 verse tomaten

• 1 avocado
• 1 blik gepelde tomaten in blokjes
• 1 teentje knoflook
• 1 rode ui
• Koriander
• Rode peper
• Ras el Hanout(Marokkaans kruidenmengsel)
• Olijfolie

Hak de knoflook en de rode peper fijn en fruit dit aan in een sauspan met een beetje olijfolie. Voeg hier de gepelde tomaten aan toe en een mespunt Ras el Hanout. Laat de tomaten op laag vuur inkoken. Als de tomatensaus goed is ingedikt, zet je hem uit.

Keer het blik kikkererwten om in een vergiet en spoel de erwten goed af. Laat uitlekken. Ontdoe de verse tomaten van de natte pitjes en snijd ze in blokjes. Hak de rode ui en de koriander. Snijd als laatste de avocado in blokjes. Als de tomatensaus is afgekoeld, mag lauw zijn, voeg je alle groenten er aan toe. Roer voorzichtig door.

De salade is lekker met een lepel Tzatziki erbij. Serveer bij lamskoteletjes.

No comments: