Saturday, March 24, 2012

Zalm tartaartje met kwarteleitje

Nodig voor 4 personen:

• 300g verse rauwe zalmfilet
• Bosje dille
• Bieslook
• Kappertjes
• 2 bosuitjes
• 1 citroen
• Olijfolie
• Crème fraiche
• Kwartel eitjes
• Sla (voor garnering)
• Zout & peper

Snijd het velletje van de zalm. Hak de zalm in hele fijne stukjes. Doe de zalm in een kom en voeg een schuitje olijfolie aan toe. Hak de bosui, dille en bieslook fijn. Houd een beetje dille apart voor de door de crème fraiche. Roer de kruiden de zalm. Voeg ook 2 eetlepels kappertjes toe. Maak het op smaak met zout en peper en een beetje citroensap. Zet de zalm een uurtje in de ijskast.

Doe de crème fraiche in een bakje. Voeg hier peper, de extra dille en citroensap aan toe. Bak nu ook de kwarteleitjes. Zorg dat de dooiertjes heel blijven. Maak de tartaartjes met behulp van een kookring. Maak de bordjes op met een beetje sla. Leg op ieder tartaartje een eitje. Doe op ieder bordje ook een beetje crème fraiche. Maak het geheel af met vers gemalen peper.





No comments: