Sunday, March 11, 2012

Zelfgemaakte kalfsschnitzels

Nodig voor 2 personen:

·       2 kalfschnitzels van 150g (zo dun mogelijk!)
·       Paneermeel (zelf maken of uit een pak)
·       Bloem
·       2 eieren
·       Tijm
·       Zonnebloemolie
·       1 citroen
·       Zout & Peper

Bestrooi de schnitzels met zout, peper en een beetje bloem. Klop de eieren los in een diep bord. Je moet de schnitzels er straks gemakkelijk doorheen kunnen halen. Neem nog een diep bord en doe daar een goede laag paneermeel in. Rits de tijm van de takjes en doe de tijm bij het paneermeel. Voeg ook een beetje zout en peper toe aan de kruimels.

Haal de schnitzels eerst door het ei en dan door het paneermeel. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn kruimels. Laat ze heel even drogen en herhaal nog eens voor mooie dichte korst. Laat een flinke laag olie (zeker een centimeter) goed warm worden in een koekenpan. Als de olie goed warm is, bak je de schnitzels in ongeveer 4 minuten goud bruin. Als de korst goed van kleur is, is je schnitzel ook goed van binnen. Een beetje roze is niet erg bij kalfsvlees.

Serveer de schnitzels met een schijfje citroen. Lekker met coleslaw en frietjes!



No comments: