Wednesday, March 21, 2012

No Bake Cheese Cake

Nodig voor 1 taartje:

·      300g cream cheese
·      250g magere Griekse yoghurt
·      125g Bastogne koeken
·      40g boter
·      1 limoen
·      10 aardbeien
·      6 blaadjes gelatine
·      150g witte basterdsuiker
·      Vanille suiker
·      Bak spray

Verkruimel de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en roer die goed door de koekkruimels. Neem een springvorm van +/- 20cm doorsnede. Spuit hem in met bak spray. Maak op de bodem van de vorm een egale laag van het kookmengsel; de bodem van de taart. Zet in de ijskast. Doe de cream cheese, de kwark, de vanille suiker en 100g basterd suiker in een kom. Rasp de schil van de limoen. Voeg de rasp toe aan de aan kwark. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een glad mengsel.

Neem 4 gelatineblaadjes en laat ze zacht worden in koud water. Knijp ze goed uit en los ze op een klein beetje kokend water. Als de gelatine is opgelost, roer je de gelatine door het kwarkmengsel. Stort het mengsel vervolgens op de koekbodem. Zorg dat de vorm niet helemaal tot de rand gevuld is, er moet nog een klein beetje ruimte overblijven. Zet de taart in de ijskast.

Op de kwarktaart komt een laagje aardbeiengelei. Neem een steelpannetje en doe hier 50g suiker, 5 aardbeien en 100ml water in. Breng dit langzaam aan de kook. De aardbeien geven kleur aan het water. Als het een beetje stroperig begint te worden en het water roze kleurt, haal je de aardbeien eruit. Laat de overige 2 gelatine blaadjes zacht waren in koud water. Knijp ze goed uit.  Los ze op in de aardbeienstroop. Laat de stroop afkoelen in de ijskast.

Als de taart zeker 2 uur in de ijskast heeft gestaan, kun je aan de afwerking beginnen. Snijd de overige aardbeien in dunne plakjes. Maak van de plakjes aardbei een mooi patroontje (zie de foto). Als de aardbeien goed liggen, schenk je met beleid de aardbeienstroop over de aardbeien tot alles bedekt is. Laat de taart nog zeker 3 uur opstijven.

Je kunt de taart ook afmaken met blauwe bessen of frambozen. De gelei is noodzakelijk, maar het geeft wel een mooi effect.


1 comment:

Agnes said...

Hier wordt ik vrolijk van dus ga hem zeker proberen binnenkort. Ziet er heerlijk uit.
Hartelijke groet,
Agnes