Thursday, August 29, 2013

Koude komkommersoep met kerriegamba's

Nodig voor 4 personen:

Soep:
·         2 biologische komkommers
·         Bosje munt
·         Bosje dille
·         100ml crème fraîche
·         200ml Griekse (volle) yoghurt
·         300ml kippenbouillon
·         Zout
·         Tabasco

Gamba’s:
·         12 gamba’s (rauw, ontdooid)
·         2 tenen knoflook
·         Kerriepoeder
·         Bloem
·         Zout & peper
·         Zonnebloemolie

Schil de komkommers. Snijd ze door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en verzamel in een kom. Verwijder de takjes van de munt en doe de blaadjes bij de komkommer. Voeg ook de dille toe. Bewaar een klein beetje groen voor de garnering. Doe de yoghurt bij de komkommer en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde pap. Giet de kippenbouillon bij de komkommerpuree, tot je de gewenste dikte bereikt. Dit kan verschillen. Ik vind het lekker als de soep wat dunner is. Voeg nu de crème fraîche toe. Maak het geheel tot slot op smaak met zout en tabasco. Zet in de ijskast om te koelen.

Pel de gamba’s en verzamel in een bakje. Pers de knoflook. Doe de knoflook samen met een flinke mespunt kerrie, zout en peper bij de garnalen. Bestrooi tot slot met bloem, totdat ze helemaal bedekt zijn.
 
Laat een flinke scheut zonnebloemolie warm worden in een koekenpan. Bak de garnalen in een paar minuten mooi bruin. De bloem zorgt ervoor dat ze een krokant korstje krijgen. Serveer de soep in diepe borden. Leg de garnalen in het midden en met het af met een beetje groen en nog een beetje versgemalen peper.

No comments: