·
200g witte rijst
·
200g gehakt
·
200g spitskool
·
100g sperzieboontjes
·
2 eieren
·
4 bosuitjes
·
Gember
·
Rode peper
·
2 teentjes knoflook
·
Kikoman
·
Sambal
·
Zonnebloemolie
De rijst moet afgekoeld en droog zijn voor het beste
resultaat. Eigenlijk is dit een perfect recept als je nog een restje rijst over
hebt. Als je dat niet hebt, kook je de rijst volgens de instructies op de
verpakking. Kook hem eerder iets korter dan te lang, de rijst gaart straks nog
door tijdens het wokken. Laat de rijst goed afkoelen. Snijd de uitjes, knoflook, rode peper en de
gember in kleine stukjes en zet even weg.
Dop de boontjes en snijd ze in stukjes van een halve
centimeter. Kook de boontjes ongeveer een minuutje in kokend water, zodat de
rauwheid er van af is. Giet ze af en bewaar in een bakje. Hak de kool in
reepjes. Kluts de eitjes los met een beetje zout en peper. Verwarm een grote
koekenpan met een drupje olie en maak 2 dunne omeletjes van het eiermengsel.
Snijd deze in reepjes en zet even apart.
Doe een scheut zonnebloemolie in een wok en fruit de uitjes,
knoflook, rode peper en de gember zachtjes aan. Draai het vuur omhoog en voeg
het gehakt. Als het rul en bijna gaar is, voeg je de rijst, de eierreepjes en
de groenten toe. Schep alles goed om.
Maak de rijst op smaak met een beetje kikoman en eventueel een beetje sambal.
1 comment:
Super lekker
Post a Comment