Friday, May 4, 2012

Cheesecake-Brownie

Ik zag op Culy.nl een geweldig recept staan voor Cheesecake-Brownies! Het recept bleek afkomstig van http://carolinebrouwer.blogspot.com/. Hoewel de brownies van Caroline er heerlijk uitzien, heb ik er toch een kleine draai aan gegeven.

Nodig voor 1 cheesecake-brownie:

  • 200g donkere chocolade(minsten 60% cacoa)
  • 200g roomboter
  • 400g witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 130g bloem
  • 400g roomkaas
  • 120g bosbessen

Maak het beslag voor het chocolade gedeelte van de brownies door de chocolade en de boter samen au bain marie te smelten. Klop in een andere kom 3 eieren los. Klop hier 250 gram van de suiker en 110 gram van de bloem doorheen. Roer alles vervolgens langzaam door elkaar, door steeds een beetje van het eiermengsel aan de chocola toe te voegen. 
Neem nog een kom en doe hier de creamcheese, de resterende eieren, de resterende suiker en de resterende bloem in. Roer tot alle klontjes weg zijn.

Neem een bakvorm ongeveer 25 bij 25 centimeter. Het is verstandig om de bodem te bekleden met bakpapier, zodat je de cake er straks gemakkelijk weer uit krijgt. Stort  het chocoladebeslag in de vorm. Bewaar een klein beetje beslag voor de afwerking. Stort hier boven op het roomkaasmengsel. Maak het af met een paar ‘slierten’ van chocolade, voor een feestelijk effect. Tot slot verspreid je de bessen over de taart. Druk ze er zachtjes in.

Zet de brownie in een voorverwarmde oven van 180°C graden voor ongeveer 50 minuten. Laat hem goed afkoelen voor je hem aan snijdt.
3 comments:

jannyan said...

Lijkt me heerlijk, ga ik maken

Caroline Brouwer said...

Leuk dat je ze gemaakt hebt, ze lijken mij met bosbessen ook erg lekker! Bedankt voor de link.
Nog een vraagje: zou je het leuk vinden om mee te doen aan het Foodblogeven? (zie mijn blog)
groetjes, Caroline

ianna said...

Wat een heerlijke receptjes heb je op je blog staan! Ik ben nu nog druk bezig met mijn 30 dagen detox uitdaging, maar over 28 dagen ga ik deze cheesecake-brownies zeker maken. Ze zien er heerlijk uit!