Monday, May 7, 2012

Super snelle vijgentaartjes

Dit is een perfect toetje als je snel iets op tafel wilt zetten, dat er wel leuk uit moet zien. De voorbereiding duurt ongeveer 5 minuten, daarna zet je de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Nodig voor 4 personen:

·       4 blaadjes bladerdeeg
·       2 rijpe vijgen
·       1 ei
·       Witte basterd suiker
·       Volle vanille kwark (Danio)

Steek 4 rondjes met een kookring uit de vellen bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met ei. Snijd de vijgen in dunne plakjes. Beleg de bladerdeegrondjes met de vijgen. Maak een mooi rondje van 3 of 4 plakjes per taartje. Bestrooi de taartjes met de basterdsuiker.

Bak de taartjes mooi bruin in ongeveer 20 minuten in een oven van 180°C graden. Serveer de taartjes met een flinke lepel vanille kwark.



No comments: