Monday, June 4, 2012

Banana Tarte Tatin

·         70g ongezouten boter
·         150g witte basterd suiker
·         4 bananen
·         1 citroen
·         Bladerdeeg
·         1 ei
·         Vanille ijs / crème fraîche

Deze bananen tarte tatin is een leuke afwisseling voor de klassiek tarte tatin.

Doe de boter in een pan met een dikke bodem en laat op een laag pitje smelten. Voeg de suiker al roerend toe. Rasp de schil van de citroen en voeg ook toe aan de boter. Blijf roeren. De karamel begint te borrelen. Haal de pan van het vuur als de karamel licht bruin begint te kleuren. Stort de karamel in een taart vorm met een doorsnede van ongeveer 25 centimeter. Snijd de bananen door midden en verdeel ze over de karamel totdat de hele bodem bedenkt is met banaan.

Bij sommige supermarkten of groothandels kun je rollen bladerdeeg kopen. Als je dit niet kunt vinden, neem je blaadjes. Laat ze ontdooien en maak vervolgens van 3 à 4 blaadjes een grote bal en kneed het deeg goed door. Neem vervolgens een deeg roller, bestuif deze met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak. Klop een eitje los en besmeer het bladerdeeg met ei en bestrooi het daarna met suiker.

Leg het bladerdeeg bovenop de bananen en zorg dat de gehele vorm bedekt is met deeg. Vouw des gewenst de randjes een beetje om. Zet de taart een half uur (of tot het deeg mooi bruin is) in een voorverwarmde oven van 180˚c graden.

Serveer de taart warm met een bolletje ijs of licht gezoete crème fraîche.

1 comment:

MondaysMilk said...

Mmm.. ik kom net via Iris (Visje bij de Thee) bij jou terecht. Wat een watertandend inspirerende blog heb je. Ik kom vaker een kijkje nemen! *.* Rozalinde