Sunday, July 10, 2011

Cheesecake met frambozen-muntsaus

Nodig voor 1 cheesecake:

· 900g cream cheese (vol vet)
· 2 eieren
· 120g suiker
· 3 eetlepels bloem
· 1 citroen
· 1 vanillestokje / ½ theelepel vanille extract
· 250g digestives
· 150g boter
· 250g frambozen (bevroren mag)
· Honing
· Verse munt

Doe de koekjes met de boter in de keukenmachine en druk een paar keer op pulse. De koeken moeten verkruimelen en zich mengen met de boter. Neem een springvorm en smeer die in met boter. Bekleed de bodem met het koekmengsel. Bak de koek in 10 minuten bruin in een oven van 180°c graden. Haal de vorm uit de oven en laat de koek afkoelen.

Doe de cream cheese met de suiker en bloem in een bak. Klop dit samen tot een glad geheel. Voeg hier de 2 eieren, de geraspte schil van 1 citroen en het merg van een vanille stokje aan toe (of een halve theelepel vanille extract). Klop alles goed door elkaar tot een gladde massa.

Stort het kaasmengsel op de afgekoelde koek. Beweeg de vorm voorzichtig zodat de alles gelijkmatig verdeeld wordt over de koek. Bak de cheesecake mooi bruin in ongeveer 45 minuten in de oven op 180° c graden. Laat de cheesecake zeker 3 uur afkoelen nadat je hem uit de oven hebt gehaald.

Doe de frambozen met een eetlepel water en 2 eetlepels honing in een pannetje. Verwarm het geheel al roerend op een laag vuurtje. Blijf roeren tot er een glad sausje is ontstaan. Haal de pan van het vuur. Hak de munt fijn en roer deze door de frambozensaus. Serveer de cake met de frambozen- muntsaus.
2 comments:

Babs said...

Hej Harriet, klinkt superlekker maarre ik ben altijd een beetje aan het zoeken naar de juiste cream cheese om te gebruiken (sommige zorgen voor een iets te plakkerig/waterig resultaat) > tips? Je weet me te vinden :)

Harry said...

Hi Babs,

In dit recept heb ik de euroshopper cream cheese (of heet geloof ik roomkaas) gebruikt. De goedkoopste in het schap en het resultaat was prima.

Succes!