Thursday, July 14, 2011

Groene Pesto

Nodig voor een portie pesto:

· 2 grote bossen basilicum (of 4 bakjes van AH)
· 2 tenen knoflook
· 2 handjes pijnboompitten
· 100g Parmezaan
· 100ml goede olijfolie
· Zout & peper

Rooster de pijnboompitten. Zet ze apart. Was de basilicum en verwijder de grote stelen. Doe de blaadjes in de keukenmachine (of in een bakje en gebruik de staafmixer). Voeg ook de tenen knoflook toe en een beetje peper en zout. Druk een paar keer op puls.  Hak de Parmezaan in grove stukken en voeg hem samen met de pijnboompitten toe aan de basilicum. Druk weer een aantal keer op puls. Als alle ingrediënten grof gehakt zijn, voeg je de olie al druppelend toe terwijl de keukenmachine draait. Als de pesto mooi smeuïg, maar niet te fijn is, is hij klaar. Dit hangt ook een beetje van je smaak af. Maak de pesto op smaak met een beetje zout en peper.



















Lekker bij een Salade Caprese, of met brood als borrel hap.

No comments: