Wednesday, August 3, 2011

Kabeljauw met zomersalsa

Nodig voor 2 personen:

· 350g kabeljauw
· 1 mango
· 1 avocado
· 200g tomaatjes
· Artisjokkenhartjes (1 blikje)
· 3 bosuitjes
· 1 rode peper
· Pompoenpitten
· Koriander
· Munt
· Olijfolie
· Limoen
· Zout & peper

Hak de bosuitjes, rode peper, munt en koriander fijn. Doe alles bij elkaar in een kom. Ontdoe de tomaatjes van hun pitten en snijd ze in kleine stukjes. Laat de artisjokken goed uitlekken, knijp het laatste vocht eruit en snijd ze ook in kleine stukjes.  Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder olie tot ze iets kleuren en laat ze vervolgens even afkoelen.

Schil de mango en snijd het vlees van de pit. Hak het vlees in blokjes. Doe het zelfde met de avocado. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom en voeg het sap van 1 limoen toe. Voeg ook een scheut goede olijfolie toe en maak het geheel op smaak met zout en peper. Zet de salsa in de ijskast.

Snijd de kabeljauw in gelijke stukken en bestrooi ze met een beetje zout en peper. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem en leg de vis er direct in. Laat de vis op een laag vuurtje langzaam garen in een olie. Het moet dus niet gaan spetteren. Door het trage garingsproces blijft de vis zacht van structuur. Draai de vis na ongeveer 4 minuten voorzichtig om. Haal de vis na ongeveer 8 minuten uit de pan. Zorg dat je niet te veel aanhangende olie meeneemt naar het bord, dus laat de vis een beetje uitlekken.

Maak een bedje van de salsa en serveer daarop de stukjes kabeljauw. Afmaken met wat versgemalen peper en eventueel nog een beetje vers gehakte koriander.4 comments:

Caroline Brouwer said...

Het ziet er verrukkelijk uit!

Nell Nijssen said...

Als ik zo kijk naar de foto en de ingrediënten, is dit de moeite waard om ook eens te proberen!

Harry said...

Dank Dank! Was thuis een groot succes deze.

Inge said...

Uitgetest en lekker bevonden!!