Nodig voor 2 personen:
• 2 kilo mosselen
• 1 prei
• 3 bosuitjes
• 2 laurierblaadjes
• 2dl witte wijn
• 125ml room
• Zout & peper
Spoel de mosselen goed af onder de koude kraan. Snijd
de ui en prei in fijne ringetjes. Doe een klein beetje olijfolie in een diepe
(mossel) pan. Fruit de groenten en de laurierblaadjes aan in de olie. Doe
vervolgens de mosselen in de pan. Draai het vuur hoog en voeg de wijn, de room
en versgemalen peper toe. Schep de schelpen goed om en beweeg de pan met beleid
een beetje heen en weer, zodat het vocht goed gemengd en verdeeld raakt.
Na ongeveer 5 minuten beginnen de eerste schelpen open
te gaan. Na ongeveer 10 minuten zijn ze allemaal open en zijn de mosselen
klaar. Schep de mosselen uit de pan in diepe boorden en verdeel ook de ‘soep’.
Lekker met zelfgemaakte frieten en mayonaise en een
goede salade (voor recepten zie archief onder aan de site)!
2 comments:
Lekker! Ik zag het gisteren ook bij Mastercheg voorbij komen. Met een biertje erbij :)
haha, dat klopt! Het moet een kilo per persoon zijn.
Ik heb het aangepast. 2 Kilo voor 2 personen. Dank.
Post a Comment