Saturday, August 6, 2011

Moules Frites

Nodig voor 2 personen:

• 2 kilo mosselen
• 1 prei
• 3 bosuitjes
• 2 laurierblaadjes
• 2dl witte wijn
• 125ml room
• Zout & peper

Spoel de mosselen goed af onder de koude kraan. Snijd de ui en prei in fijne ringetjes. Doe een klein beetje olijfolie in een diepe (mossel) pan. Fruit de groenten en de laurierblaadjes aan in de olie. Doe vervolgens de mosselen in de pan. Draai het vuur hoog en voeg de wijn, de room en versgemalen peper toe. Schep de schelpen goed om en beweeg de pan met beleid een beetje heen en weer, zodat het vocht goed gemengd en verdeeld raakt.

Na ongeveer 5 minuten beginnen de eerste schelpen open te gaan. Na ongeveer 10 minuten zijn ze allemaal open en zijn de mosselen klaar. Schep de mosselen uit de pan in diepe boorden en verdeel ook de ‘soep’.

Lekker met zelfgemaakte frieten en mayonaise en een goede salade (voor recepten zie archief onder aan de site)!

2 comments:

Uit Pauline's keuken said...

Lekker! Ik zag het gisteren ook bij Mastercheg voorbij komen. Met een biertje erbij :)

Harry said...

haha, dat klopt! Het moet een kilo per persoon zijn.
Ik heb het aangepast. 2 Kilo voor 2 personen. Dank.