Nodig
voor 1 quiche:
• 6 scharreleieren
• 2 stuks prei
• 2 bosuitjes
• 200g cheddar
• 200g ham (in plakjes)
• cream cheese
• Zout & peper
• Olijfolie
Snijd de ui en de
prei in ringen. Rasp de cheddar kaas en snijd ook de ham in kleine reepjes. Doe
alles bij elkaar in een kom. Houd een beetje geraspte kaas apart om de quiche
straks mee af te toppen. Kluts de eieren en voeg hier 3 eetlepels van de
cream cheese aan toe. Voeg ook flink wat zout en peper toe. Voeg de eieren toe aan
de rest van de ingrediënten.
Neem een ronde vorm
en smeer deze in met olijfolie. Bekleed de vorm met het filodeeg. Zorg dat het
deeg overal minstens 2 lagen dik is. Stort de vulling op het deeg en verdeel
alles netjes tot een egale laag. Maak de quiche af met de resterende kaas.
Zet de quiche in
een voorverwarmde oven van 180°c graden. Na ongeveer 30 minuten, of als de
quiche mooi bruin van kleur is, is hij klaar. Lekker met salade.
1 comment:
Leuk om dit te maken met filodeeg. Bedankt voor de tip! Heb dit zelf nog niet geprobeerd. Gebruik altijd het hartige deeg van Koopmans of het bladerdeeg.
Post a Comment