Tuesday, August 23, 2011

Quiche van filodeeg met ham & prei

Quiche is heerlijk maar wordt vaak zwaar en vet door het gebruik van bladerdeeg. Als je het bladerdeeg vervangt door filodeeg, heb je dit probleem verholpen.

Nodig voor 1 quiche:

   6 scharreleieren
   2 stuks prei
   2 bosuitjes
   200g cheddar
   200g ham (in plakjes)
   cream cheese
   Zout & peper
   Olijfolie

Snijd de ui en de prei in ringen. Rasp de cheddar kaas en snijd ook de ham in kleine reepjes. Doe alles bij elkaar in een kom. Houd een beetje geraspte kaas apart om de quiche straks mee af te toppen. Kluts de eieren en voeg hier 3 eetlepels van de cream cheese aan toe. Voeg ook flink wat zout en peper toe. Voeg de eieren toe aan de rest van de ingrediënten.

Neem een ronde vorm en smeer deze in met olijfolie. Bekleed de vorm met het filodeeg. Zorg dat het deeg overal minstens 2 lagen dik is. Stort de vulling op het deeg en verdeel alles netjes tot een egale laag. Maak de quiche af met de resterende kaas.

Zet de quiche in een voorverwarmde oven van 180°c graden. Na ongeveer 30 minuten, of als de quiche mooi bruin van kleur is, is hij klaar. Lekker met salade.
1 comment:

Daisy said...

Leuk om dit te maken met filodeeg. Bedankt voor de tip! Heb dit zelf nog niet geprobeerd. Gebruik altijd het hartige deeg van Koopmans of het bladerdeeg.