Monday, July 4, 2011

Kipkerriesalade met Mango & Ananas


Deze salade maakte mijn moeder vroeger voor ons op zomerse avonden. Het is kinderlijk eenvoudig en zo gepiept, om die reden favoriet bij mams. Maar ook heel lekker en geschikt voor zomerse avonden of bij de BBQ.

Nodig voor 4 personen:

· 600g scharrelkipfilet
· 1 flinke bos selderij
· 2 mango’s
· 500g ananas
· 225g walnoten (ongezouten)
· Kerrie
· Mayonaise
· Zout & peper

Snijd de kipfilet in blokjes en doe ze in een bakje. Voeg hier een beetje zonnebloemolie aan toe en flink wat kerriepoeder. De kip moet een mooie gele kerrie kleur krijgen. Voeg zout en peper toe en roer het goed door. Zet het bakje weg terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereid. Schil de mango’s en snijd het vlees in kleine blokjes. Hak de selderij in kleine boogjes. Snijd ook de ananas in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten samen in een grote bak. Hak de walnoten in grove stukken en  voeg ze toe aan de salade. Bak de stukjes kip in een warme pan mooi bruin en gaar. Laat de kip even afkoelen en voeg hem dan toe aan de salade. Voeg tot slot een paar eetlepels mayonaise toe aan de salade en roer alles goed door. Maak het geheel op smaak met zout en peper.

No comments: