Friday, January 25, 2013

Scones

Scones zijn een soort Engelse broodjes. Ze zijn meestal zoet, maar je kunt ze ook hartig maken met bijvoorbeeld kaas en spek. Je laat de suiker dan uit het recept. Ik heb in dit recept gekozen voor cranberries, net even iets anders dan de gebruikelijke rozijntjes.

Nodig voor +/- 8 scones:

  • 250g tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 30g koude boter
  • 2 eieren
  • Suiker
  • 1 dl kwark
  • 75g gedroogde cranberries

Doe de bloem, het zout, 3 eetlepels suiker en de cranberries bij elkaar in een kom. Voeg de boter in kleine klontjes toe en wrijf alles tussen je vingers fijn. Een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg nu 1 ei en de kwark toe. Kneed het geheel snel tot een mooie deegbal. De scones hoeven niet perfect van vorm te zijn. Maak ovale bergjes van ongeveer 2,5 cm hoog en 5 cm lang of breed. Klop het andere ei los en bestrijk de scones ermee met een kwastje. Bestrooi ze met suiker.


De scones moeten nu ongeveer 25 minuten in een voor verwarmde over van 200°c. Als ze eenmaal in de oven zitten, moet je over dicht laten. De scones moeten rijzen. Als ze mooi goud bruin zijn, zijn ze klaar. Eet de scones met boter en jam of met clotted cream, zoals the British.






 

 

No comments: