Dit gerecht maak ik als ik alleen thuis ben en
geen zin heb om uitgebreid te koken, of als er mensen komen eten en ik ben te
laat. Het is een lekker en mooi gerecht en je hebt het binnen 15 minuten op
tafel staan!
Nodig
voor 2 personen:
·
300g goede biefstuk
·
2 avocado’s (eetrijp, zeker niet
te zacht)
·
3 bosuitjes
·
Kikoman (less salt)
·
Olijfolie
·
Peper
Snijd de biefstuk in blokjes. Maak deze niet
te dun, je wil dat ze lekker mals blijven. Hak de bosuitjes in dunne ringetjes.
Ik gebruik in de marinade graag kikoman less
salt, de groene versie. Dit is gezonder en de smaak is subtieler dan de vol
zoute variant.
Marineer het vlees in 2 eetlepels olijfolie, 3
eetlepels kikoman, de helft van de uitjes en een beetje versgemalen peper. Je
kunt dit gerecht het beste in de wok bereiden. Vlak voordat je gaat wokken,
snijd je de avocado in blokjes. Doe dit niet te lang van te voren, want het wordt bruin.
Laat je wok heel heet worden, je hoeft geen extra
olie toe te voegen. Als de wok nog net niet begint te walmen, doe je de
biefstuk er in. Schep goed om totdat de stukjes alle kanten zijn dicht
geschroeid, dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg de avocado en de rest van de
bosuitjes toe. Blijf omscheppen. Als de avocado warm is, maar nog niet helemaal
gesmolten, ben je klaar. Dit duurt nog eens een minuutje. Blus het geheel af tot slot af met een beetje kikoman.
No comments:
Post a Comment