Wednesday, April 10, 2013

Biefstuk met avocado uit de wok

Dit gerecht maak ik als ik alleen thuis ben en geen zin heb om uitgebreid te koken, of als er mensen komen eten en ik ben te laat. Het is een lekker en mooi gerecht en je hebt het binnen 15 minuten op tafel staan!

Nodig voor 2 personen:

·      300g goede biefstuk
·      2 avocado’s (eetrijp, zeker niet te zacht)
·      3 bosuitjes
·      Kikoman (less salt)
·      Olijfolie
·      Peper

Snijd de biefstuk in blokjes. Maak deze niet te dun, je wil dat ze lekker mals blijven. Hak de bosuitjes in dunne ringetjes. Ik gebruik in de marinade graag kikoman less salt, de groene versie. Dit is gezonder en de smaak is subtieler dan de vol zoute variant.

Marineer het vlees in 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels kikoman, de helft van de uitjes en een beetje versgemalen peper. Je kunt dit gerecht het beste in de wok bereiden. Vlak voordat je gaat wokken, snijd je de avocado in blokjes. Doe dit niet te lang van te voren, want het wordt bruin.

Laat je wok heel heet worden, je hoeft geen extra olie toe te voegen. Als de wok nog net niet begint te walmen, doe je de biefstuk er in. Schep goed om totdat de stukjes alle kanten zijn dicht geschroeid, dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg de avocado en de rest van de bosuitjes toe. Blijf omscheppen. Als de avocado warm is, maar nog niet helemaal gesmolten, ben je klaar. Dit duurt nog eens een minuutje. Blus het geheel af tot slot af met een beetje kikoman.

Serveer het gerecht in kommen. Garneer het gerecht eventueel met koriander of bosui.

No comments: