Kwartels zijn
heerlijke kleine vogeltjes en bij uitstek geschikt als hoofdgerecht tijdens een
diner met veel gangen. Ze zijn klein, dus niet te zwaar en ze zijn gemakkelijk
voor te bereiden. Je kunt van alles als stuffing gebruiken, maar deze variant
met eendenleverpuree is echt een aanrader!
Nodig voor 4 personen:
• 4 kwartels
• 300g aardappelen
• 100g eendenlever
• 2 sjalotjes
• Crème fraîche
• Boter
• Zout &
peper
Schil de aardappels
en kook ze gaar in ongeveer 25 minuten. Snipper de sjalotjes en zet ze zachtjes
aan in een beetje boter. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze tot
een gladde puree. Voeg hier de gefruite sjalotjes en een eetlepel creme fraiche
aan toe. Maak op smaak met zout en peper. Ontdoe de lever van de zeentjes en
roer de stukjes door de warme puree. De lever smelt een beetje door de puree.
Doe een klontje
boter samen met een beetje olijfolie in een goede diepe koekenpan. Bestrooi de
kwartels met zout en peper en bak de kwartels rondom bruin in een paar minuten.
Haal ze uit de pan. Laat de kwartel even afkoelen. Als je ze kunt aanraken, vul
je ze een voor een met het pureemengels.
Doe de kwartels in
een ovenschaal met een kleine beetje boter en bak ze af in ongeveer 25 minuten
in een oven van 180⁰c graden. Draai ze tussendoor een keertje om. Serveer
ze met een groene salade.
No comments:
Post a Comment