Tuesday, May 3, 2011

Kwartels gevuld met Eendenleverpuree


Kwartels zijn heerlijke kleine vogeltjes en bij uitstek geschikt als hoofdgerecht tijdens een diner met veel gangen. Ze zijn klein, dus niet te zwaar en ze zijn gemakkelijk voor te bereiden. Je kunt van alles als stuffing gebruiken, maar deze variant met eendenleverpuree is echt een aanrader!

Nodig voor 4 personen:

• 4 kwartels
• 300g aardappelen
• 100g eendenlever
• 2 sjalotjes
• Crème fraîche
• Boter
• Zout & peper

Schil de aardappels en kook ze gaar in ongeveer 25 minuten. Snipper de sjalotjes en zet ze zachtjes aan in een beetje boter. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze tot een gladde puree. Voeg hier de gefruite sjalotjes en een eetlepel creme fraiche aan toe. Maak op smaak met zout en peper. Ontdoe de lever van de zeentjes en roer de stukjes door de warme puree. De lever smelt een beetje door de puree.

Doe een klontje boter samen met een beetje olijfolie in een goede diepe koekenpan. Bestrooi de kwartels met zout en peper en bak de kwartels rondom bruin in een paar minuten. Haal ze uit de pan. Laat de kwartel even afkoelen. Als je ze kunt aanraken, vul je ze een voor een met het pureemengels.

Doe de kwartels in een ovenschaal met een kleine beetje boter en bak ze af in ongeveer 25 minuten in een oven van 180c graden. Draai ze tussendoor een keertje om. Serveer ze met een groene salade.


No comments: