Tuesday, October 18, 2011

Kwartelpootjes & salade van sinaasappel en sugar snaps

Nodig voor 2 personen:

·      250g kwartel pootjes (poulier of groothandel)
·      80g sla, mesclun of eikenblad
·      80g sugar snaps
·      3 sinaasappels
·      Cherry tomaatjes
·      Rode ui
·      Pompoenpitten
·      Soya saus (kikoman)
·      Honing
·      Teentje knoflook
·      Stronkje verse gember (2cm)
·      Chilipeper
·      Olijfolie
·      Balsamico

Doe 3 eetlepels soya saus en 3 eetlepels honing bij elkaar in een kom. Voeg hier gehakte knoflook, gember en chili peper aan toe. Leg de kwartelpootjes in de marinade terwijl je de salade voorbereid.  

Snijd de boven- en onderkant van 2 sinaasappels af en snijd ook de schil eraf. Snijd de sinaasappels in partjes en verwijder de witte randjes uit het midden. Zet apart. Doe de sla in een bak, halveer de tomaatjes en hak de ui. Voeg toe aan de sla. Maak een dressling van 3 eetlepels olijfolie, het sap van een halve sinaasappel, 1 eetlepel balsamico en een beetje honing. Maak hier de sla mee aan.

Kook de sugar snaps in 3 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Zet beiden even apart. Het is nu tijd om de kwartelpootjes te bakken. Laat een goede pan warm worden en doe hier de kwarteltjes in met zo min mogelijk marinade. Draai ze snel op. Draai het vuur laag als de pootjes bruin zijn en voeg de rest van de marinade toe. Laat de pootjes ongeveer 10 minuten bakken en voeg een eetlepel water toe als het droog wordt. Maak de bordjes op met een bedje van sla. Leg hier de sugar snaps en partjes sinaasappel op. Plaats de pootjes in het midden en top het geheel af met de pompoenpitten.


No comments: