Tomatensoep
is een populair soepje. De meeste mensen kopen tomatensoep, in plaats van dat
ze hem zelf maken. En dat is zonde want zelfgemaakte tomatensoep is zoveel
lekkerder dan de doorsnee soep uit zak of blik.
Nodig voor 4 personen:
• 1,5 kilo rode,
bijna overrijpe tomaten
• 3 sjalotjes
• 2 teentjes
knoflook
• flinke bos
basilicum
• 250ml mascarpone
• 1 blokje
groentebouillon
• Goede olijfolie
• Citroensap
• Zout &
peper
Hak de sjalotjes en
knoflook fijn. Zet een diepe pan op een laag vuurtje met een flinke scheut
olijfolie. Fruit de sjalotjes en knoflook zachtjes aan. Maak met een scherp
mesje een kruisje in de onderkant van de tomaten. Doe ze in een diepe bak en
giet hier kokend water bovenop tot ze onderstaan. Laat de tomaten een minuut
wellen in het warme water. Als het goed is, kun je de tomaten gemakkelijk
ontvellen als je ze eruit haalt. Doe de tomaten in hun geheel in de soeppan.
Voeg ook een paar takken basilicum (maak niet alles op) in hun geheel toe en
laat deze meekoken. Roer het geheel goed door. De tomaten gaan vanzelf kapot en
er ontstaat een dikke tomatenpuree.
Vis de basilicum
uit de pan. Pureer de tomaten nu tot een glad geheel met de staafmixer. Voeg de
mascarpone ook toe en pureer die mee. Maak met het bouillonblokje een halve
liter groentebouillon en voeg die toe tot je gewenste dikte bereikt hebt. Maak
de soep tenslotte op smaak met zout & peper. Voeg een beetje citroensap
toe voor een extra frisje. Scheur de overige basilicum in kleine stukjes en
voeg deze toe bij opdienen.
1 comment:
Uit de kunst!!! Verrukkelijk en zo gemakkelijk te maken.
Post a Comment