Nodig voor 1 cake:
• 225g bloem
• 175g suiker
• 175g boter
• 1 zakje bakpoeder
• 1 zakje vanille suiker
• 100g Griekse yoghurt
• 2 citroenen
• Maanzaad
Icing:
• 75g boter
• 100g suiker
• Sap van 1 citroen
Weeg de bloem en de suiker af en doe dit samen met de vanille suiker en het bakpoeder in een grote bak. Voeg hier twee eetlepels maanzaad aan toe en de rasp van de schil van 2 citroenen. Smelt de boter en laat deze even afkoelen. Klop de eieren en de yoghurt door het beslag en voeg ook de boter toe. Zorg ervoor dat het een glad beslag wordt.
Stort het beslag in een cake vorm en bak de cake mooi bruin in ongeveer 40 minuten in een oven van 180°c graden. Prik in de cake om te kijken of hij klaar is. Als de prikker er ‘droog’ uit komt, is de cake goed. Maak ondertussen de icing. Smelt de boter in een pannetje en los hier al roerend de suiker in op. Voeg hier ook het citroensap aan toe. Als het een dik stroperig sausje is geworden, is het goed.
Laat de cake afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Zorg dat de icing nog warm (en vloeibaar) is, als je hem gaat aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwastje of een lepel. Het laagje stolt van zelf als het af koelt.
• 225g bloem
• 175g suiker
• 175g boter
• 1 zakje bakpoeder
• 1 zakje vanille suiker
• 100g Griekse yoghurt
• 2 citroenen
• Maanzaad
Icing:
• 75g boter
• 100g suiker
• Sap van 1 citroen
Weeg de bloem en de suiker af en doe dit samen met de vanille suiker en het bakpoeder in een grote bak. Voeg hier twee eetlepels maanzaad aan toe en de rasp van de schil van 2 citroenen. Smelt de boter en laat deze even afkoelen. Klop de eieren en de yoghurt door het beslag en voeg ook de boter toe. Zorg ervoor dat het een glad beslag wordt.
Stort het beslag in een cake vorm en bak de cake mooi bruin in ongeveer 40 minuten in een oven van 180°c graden. Prik in de cake om te kijken of hij klaar is. Als de prikker er ‘droog’ uit komt, is de cake goed. Maak ondertussen de icing. Smelt de boter in een pannetje en los hier al roerend de suiker in op. Voeg hier ook het citroensap aan toe. Als het een dik stroperig sausje is geworden, is het goed.
Laat de cake afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Zorg dat de icing nog warm (en vloeibaar) is, als je hem gaat aanbrengen. Gebruik hiervoor een kwastje of een lepel. Het laagje stolt van zelf als het af koelt.
No comments:
Post a Comment