Wednesday, February 2, 2011

Pasta Carbonara

Pasta carbonara is echt comfort food. Doordat de smaak uitgesproken is, en het ook niet bepaald een licht hapje is, moet je het niet te vaak eten. Maar een keer in de zoveel tijd, is het echt genieten. Een fijne bijkomstigheid is de bereidingstijd, die is lekker kort!

Nodig voor 4 personen:
  • 500g pasta (schelpjes of penne)
  • 500g magere spekjes
  • 200g Gruyère
  • 4 eieren
  • 100ml kookroom
  • Peper & zout
  • Nootmuskaat
 
Kook de pasta volgende verpakking. Bak de spekjes uit en giet het vet af. Kluts de eieren en voeg de kookroom toe. Voeg ook peper toe. Rasp de gruyère. Giet de pasta af als deze beetgaar is. Doe de pasta terug in de pan en draai het vuur omlaag. Voeg de spekjes en het eierenmengsel toe. Blijf het geheel goed door roeren. Voeg ook de kaas in fases toe, anders krijg je klonten. Blijf goed roeren, als het geheel lekker smeuïg en warm is, ben je klaar. Een heel klein beetje nootmuskaat geeft een lekker smaakje, maar het is geen must. Voeg als de pasta klaar is eventueel nog zout, als je dat nodig vindt. Eet de pasta met een frisse tomatensalade.
 

 

No comments: