Wednesday, February 9, 2011

Zalm envelopjes


Nodig voor 4 personen:

• 400g verse rauwe zalm
• Bos dille
• 1 rode ui
• Kappertjes
• 2 eieren
• Cream cheese
• 4 vellen bladerdeeg
• Sesamzaadje
• Zout & peper

Ontdoe de zalm van haar vel. Maak tartaar van de zalm in de keukenmachine of hak de zalm fijn met een scherp mes. Hak ook de ui en dille en doe de ingrediënten samen in een bak. Voeg hier 2 eetlepels kappertjes aan toe, 2 eetlepels cream cheese en 1 geklutst ei. Breng op smaak met peper en zout. Even proeven kan geen kwaad.

Zorg dat het bladerdeeg ontdooid is. Leg de blaadjes op een ovenplaat. Doe in het midden van het bladerdeeg een flinke lepel van het zalm mengsel. Vouw het bladerdeeg dicht als een appelflap. Druk de randen aan met een vork. Hierdoor krijg je een mooi kartelrandje. Kluts het andere ei en bestrijk de pakketjes hiermee met een kwast. Bestrooi de envelopjes tot slot met de sesamzaadjes en een beetje grof zeezout.

Schuif de pakketjes in een warme oven van 200°c graden voor ongeveer 25 minuten, of totdat de pakketjes mooi bruin zijn.


No comments: