Voor een grote pan soep:
• 1 flinke
knolselderij
• 1 teentje
knoflook
• 2 sjalotten
• Gorgonzola (200g)
• 1 liter
groentebouillon
• Laurierblad
• 250ml kook room
• Olijfolie
• Citroensap
• Zout &
Peper
Hak de uitjes en de
knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in olijfolie in een diepe soeppan.
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Doe de knolselderij ook in de
pan en schep het goed om. Voeg na 5 minuten de groentebouillon ook toe en het
laurierblaadje. Breng het geheel aan de kook. Laat de knolselderij ongeveer een
half uur koken tot hij zacht is.
Giet de
knolselderij af, maar vang de bouillon op in een maatbeker. Vis het
laurierblaadje uit de soep. Doe de rest in de keukenmachine en pureer alles tot
een gladde pap. Voeg de gorgonzola toe in blokjes en pureer die mee. Giet
geleidelijk de bouillon terug zodat de dikke pap verandert in soep. Doe de soep
terug in de pan. Zet deze op laag vuur en voeg al roerend de kook room toe en
eventueel nog meer bouillon als je de soep nog te dik vind. Maak op smaak met
zout en peper en een beetje citroensap voor de frisheid.
No comments:
Post a Comment