Wednesday, February 23, 2011

Knolselderijsoep met gorgonzola

Voor een grote pan soep:

• 1 flinke knolselderij
• 1 teentje knoflook
• 2 sjalotten
• Gorgonzola (200g)
• 1 liter groentebouillon
• Laurierblad
• 250ml kook room
• Olijfolie
• Citroensap
• Zout & Peper

Hak de uitjes en de knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in olijfolie in een diepe soeppan. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Doe de knolselderij ook in de pan en schep het goed om. Voeg na 5 minuten de groentebouillon ook toe en het laurierblaadje. Breng het geheel aan de kook. Laat de knolselderij ongeveer een half uur koken tot hij zacht is.

Giet de knolselderij af, maar vang de bouillon op in een maatbeker. Vis het laurierblaadje uit de soep. Doe de rest in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde pap. Voeg de gorgonzola toe in blokjes en pureer die mee. Giet geleidelijk de bouillon terug zodat de dikke pap verandert in soep. Doe de soep terug in de pan. Zet deze op laag vuur en voeg al roerend de kook room toe en eventueel nog meer bouillon als je de soep nog te dik vind. Maak op smaak met zout en peper en een beetje citroensap voor de frisheid.

No comments: