Monday, December 19, 2011

Oosterse Kippensoep

Net terug van een reis naar Maleisië en Thailand, zit ik vol inspiratie voor Aziatische gerechten! Ik durf niet te zeggen waar mijn creaties hun herkomst vinden, dus houd ik het op Aziatische kippensoep.

Nodig voor 2 personen:

·      200g kippendijen
·      2 eitjes
·      scheutje melk
·      150g rijst vermicelli (stevige glasnoedels)
·      2 bosuitjes
·      150g witte kool
·      Champignons
·      Ketjap Manis
·      Sambal Oelek
·      Sesamolie
·      Gember
·      Knoflook
·      Rode peper
·      Sereh stengel
·      2 bouillonblokjes kip
·      Kikoman
·      Zout & peper

Hak de knoflook, gember en rode peper (zonder pitjes) zeer fijn. Neem een diepe soeppan. Doe daar een beetje sesamolie in en fruit de kruiden zachtjes aan. Snijd ondertussen de kippendijen in fijne stukjes en marineer ze in ketjap en een eetlepel sambal. Kook een liter water en voeg deze met de bouillonblokjes toe aan de zwetende kruiden. Kneus de sereh en voeg deze toe aan de soep. Laat het geheel zachtjes koken.

Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en zet apart. Hak de kool in kleine stukjes en snijd de champignons door midden. Bewaar deze ook apart. Kluts de eitjes los met een scheutje melk en een beetje zout en peper. Verwarm een grote koekenpan met een drupje olie en maak 2 dunne omeletjes van het eiermengsel. Snijd deze in reepjes en zet even apart. Bak hierna de stukjes kip in een paar minuten gaar. Als laatste kook je de glasnoedels volgens de instructies van de verpakking.

Als je alle ingrediënten voorbereid hebt, kun je de kool en champignons aan de soep toevoegen. Neem 2 grote kommen. Leg op de bodem de noedels. Verdeel vervolgens de kip, de uitjes en de omelet reepjes over de kommen. Giet hier de groentesoep overheen. Zet de Kikoman voor extra zout en de sambal voor extra bite op tafel.No comments: