Ieder heeft zo zijn eigen methode voor het maken van
pizza’s. Ik vind pizza heerlijk, maar ben altijd kritisch. Mijn ideale
pizza heeft een flinterdunne, maar harde bodem en is rijkelijk belegd.
Nodig voor 1 pizza:
- Pizza meel (AH)
- Olijfolie
- Zout
- Tomatensaus
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 2 verse vijgen
- Ricotta
- Gorgonzola picante
- Parmaham
- Balsamico stroop
- Rucola
- Peper
Met het pizzameel van de AH maak je binnen 5 minuten super lekker pizzadeeg. Volg de instructies van de verpakking en rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller. Ik maak graag pizza’s in de Bigg Green Egg, maar het kan natuurlijk ook gewoon in de oven. Ik vind het fijn om de bodem even voor te bakken. Zo krijg je het crunchy effect, zonder dat je ingrediënten uitdrogen.
Ontdoe de tomaat van de natte pitjes en snijd hem in
dunnen plakjes. Snijd de ui in dunne ringetjes en de vijgen in plakjes. Maak
kleine blokjes van de gorgonzola. Zorg dat je alles klaar hebt staan om de
pizzabodem te beleggen. Bak de bodem een paar minuten voor in een oven 250°c
graden.
Haal de bodem uit de oven en smeer hem in met een dun
laagje tomatensaus met een kwastje. Smeer hier vervolgens een laagje ricotta
overheen met een lepeltje. Verdeel vervolgens de plakjes tomaat, de uienringen
en de vijgen over de pizza. Verspreid ook de blokjes gorgonzola over de pizza.
Maak tot slot een mooi spoor met de balsamico stroop
over je pizza en top hem af met gemalen peper. Bak de pizza in ongeveer 10
minuten mooi bruin in een oven van 250°c graden. Als de pizza klaar is, beleg
je hem met de parmaham en rucola. Snijd hem vervolgens in punten.
2 comments:
Hallo "Harry",
Heb al verschillende heerlijke recepten van je blog gemaakt, maar het pizzameel van AH kan ik met geen mogelijkheid vinden in de Albert Heijn. Heb het ook aan het personeel gevraagd en zij weten het ook niet.
Waar heb jij dit gehaald (misschien een XL winkel?).
Hoor het graag, want ik kan niet wachten om deze pizza uit te proberen.
Groeten Willy
Hoi Willy,
Ik heb dit al vaker gehoord! Niet iedere AH heeft het dus helaas. Het meel staat bij de 'bak spullen' voor taarten en dergelijken. De officiele naam is: La Tua Farina. Mix voor Pizza & Foccacia (met gist). Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
Groet Harry
Post a Comment