Thursday, April 7, 2011

King krab met (aard)appelsalade

King krab is heel lekker, maar ook moeilijk te krijgen en duur. Als je het niet kunt vinden, neem dan kreeft of Noordzee krab.


Nodig voor 4 personen:


• 400g King krab
• 200g stevige aardappeltjes
• 1,5 grote appel
• Mayonaise
• Crème fraîche
• Bieslook
• Kerrie
• Zout & peper


Laat de King krab langzaam ontdooien in bak met stromend koud water. Als de krab ontdooid is, kun je hem uit zijn harnas halen. Kraak de schalen of gebruik een schaar en haal het vlees er voorzichtig uit. Dep de krab een beetje droog met keukenpapier. Zet even op zij.


Schil en kook de aardappel gaar, maar niet tot pulp. Spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet doorgaren. Roer 2 eetlepels crème fraîche, 2 eetlepels mayonaise, een mespunt kerrie en een beetje zout & peper door elkaar. Hak de bieslook fijn en roer dit ook door het mengels.


Snijd de appel en de aardappel in kleine dobbelsteentjes en voeg het sausje toe. Roer het geheel goed door. Maak vervolgens een taartje met een kookring of vul kleine bakjes of glaasjes met de salade. Leg vervolgens de krab bovenop de salade. Maak het af met een plukje bieslook.


No comments: