Nodig voor 4 personen:
• 6 eieren
• Bos groene
asperges
• Blik kikkererwten
• 1 chorizo van
250g
• Crème fraiche
• 100g cheddar
cheese
• Bieslook
• Olijfolie
• Zout &
peper
Breek de
eieren in een grote kom. Voeg hier 2 eetlepels crème fraiche, gehakte bieslook
en zout en peper aan toe. Kluts het geheel goed door elkaar. Keer het blik
kikkererwten om in een vergiet en spoel ze goed af onder de koude kraan. Laat
ze uitlekken. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak de blokjes uit alsof
het spekjes zijn. Giet het vet af en doe de blokjes bij het ei.
Zet een pan water
op. Als het water kookt, kook je asperges 2 minuten. Giet je ze af en spoel ze
ook goed af met koud water. Hakde asperges in stukjes van ongeveer 2
centimeter. Voeg toe aan het ei. Neem de helft van de geraspte kaas en roer dit
ook door het ei.
Neem een ronde
springvorm of een andere ondiepe ovenschaal en maak deze vet met een beetje
olijfolie. Stort hier het eiermengsel in. Bestrooi het met het restant van de
kaas zodat er een lekker korstje kan ontstaan. Zet de frittata 3 kwartier in
een oven van 180°c graden. Prik even om te kijken of het midden gestold is,
voordat je hem uit de oven haalt. Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm
haalt. Serveer in puntjes of blokjes. Lekker met een uitgebreide salade of als
lunchgerecht.
No comments:
Post a Comment