Wednesday, April 13, 2011

Frittata met kikkererwten, asperges & chorizo


Nodig voor 4 personen:

• 6 eieren
• Bos groene asperges
• Blik kikkererwten
• 1 chorizo van 250g
• Crème fraiche
• 100g cheddar cheese
• Bieslook
• Olijfolie
• Zout & peper

Breek de eieren in een grote kom. Voeg hier 2 eetlepels crème fraiche, gehakte bieslook en zout en peper aan toe. Kluts het geheel goed door elkaar. Keer het blik kikkererwten om in een vergiet en spoel ze goed af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak de blokjes uit alsof het spekjes zijn. Giet het vet af en doe de blokjes bij het ei.

Zet een pan water op. Als het water kookt, kook je asperges 2 minuten. Giet je ze af en spoel ze ook goed  af met koud water. Hakde asperges in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Voeg toe aan het ei. Neem de helft van de geraspte kaas en roer dit ook door het ei.

Neem een ronde springvorm of een andere ondiepe ovenschaal en maak deze vet met een beetje olijfolie. Stort hier het eiermengsel in. Bestrooi het met het restant van de kaas zodat er een lekker korstje kan ontstaan. Zet de frittata 3 kwartier in een oven van 180°c graden. Prik even om te kijken of het midden gestold is, voordat je hem uit de oven haalt. Laat even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Serveer in puntjes of blokjes. Lekker met een uitgebreide salade of als lunchgerecht.

No comments: