Monday, June 6, 2011

Wonton’s met Garnalen & Boontjes

Wonton’s zijn kleine Aziatische envelopjes die worden gegeten als voorgerecht of in de soep. Je kunt wontonvellen met van alles vullen.

Nodig voor 16 wonton’s:

· Wonton vellen
· 300g rauwe tijgergarnalen
· 100g boontjes
· 3 bosuitjes
· Stronkje gember
· Rode peper
· 2 teentjes knoflook
· Ei
· Zout

Sausje:

· 4 eetlepels vissaus
· 4 eetlepels sweet chilisaus
· 1 eetlepel sesamolie
· Sap van 1 limoen
· Koriander
· Sesamzaadjes

Hak de uitjes, knoflook, peper en gember fijn en doe alles in een grote bak. Ontdooi en pel de garnalen en hak ze in fijne stukjes. Voeg de garnalen toe aan de gehakte kruiden. Dop de boontjes en zet een pan met water op. Kook de boontjes ongeveer een minuut. Giet en spoel ze af. Hak de de boontjes in fijne stukjes en voeg deze toe aan de rest van de ingedriënten. Roer het geheel goed door en voeg een beetje zout toe. 

Maak nu de wonton’s door een eetlepel van het garnalen mengsel in het midden van een wonton vel te leggen. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw ze vervolgens dicht door alle hoeken naar elkaar toe te brengen en dicht te knijpen. Stoom de wonton vervolgens ongeveer 10 minuten. Als het deeg gaar is, zijn ze klaar.

Maak het sausje door de ingrediënten door elkaar te roeren. Hak de koriander fijn en voeg deze op het laatste moment toe.


No comments: