Nodig voor 4 personen:
- 12-16 verse sardientjes
- 1 bos platte peterselie
- Gember
- Rode peper
- 1 limoen
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
Zorg dat je sardientjes schoon zijn gemaakt door de visboer. Je hebt de filetjes nodig, zonder kop en graat. De filetjes zitten als het goed is aan de lange kant nog aan elkaar, zodat je ze kan dubbelvouwen.
Hak de peterselie, de rode peper (zonder pitjes), knoflook en een stronkje gember van ongeveer 3cm fijn. Doe alles bij elkaar in een bakje. Was de limoen en rasp de schil. Voeg de schil toe aan de rest van de kruiden. Voeg tot slot olijfolie toe aan het mengsel, zodat het een pesto achtige structuur krijgt. Het mengsel moet niet te nat worden, want het moet tussen de visfiletjes blijven zitten.
Er bestaan handige rekjes waar je vissen tussen kan klemmen voor de BBQ (zie ook de Dorades). De sardientjes vallen zo goed als zeker uit elkaar als je ze los op de BBQ legt. Vouw de sardientjes open en bestrooi ze met een beetje zout. Vul de sardientjes vervolgens met het kruidenmengsel en vouw ze dicht. Klem ze tussen het rekje. Grill ze in een paar minuten gaar op de BBQ. Als de huid begint te verschroeien, zijn ze klaar.
No comments:
Post a Comment