Wednesday, September 7, 2011

Brownies met cranberries & walnoten

Nodig voor ongeveer 16 brownies:

· 200g donkere chocolade (72% cacao)
· 250g boter
· 350g suiker
· 100g bloem
· 4 scharreleieren
· 75g cacao
· zakje bakpoeder
· 60g gedroogde cranberries
· 60g ongezouten walnoten

Smelt de boter en chololade au bain-marie en roer goed door tot een gladde saus. Hak de noten in kleine stukjes en roer deze samen met de cranberries door de chocolade. Zeef de bloem en de cacao. Voeg dit samen met de suiker en het bakpoeder ook toe aan de chocolade. Kluts tot slot de eieren goed los en roer deze door het mengsel. Blijf goed roeren tot het mengsel mooi egaal is.

Vet een ondiepe vorm van 24cm x 24cm in met boter of bakspray. Stort het chocolade mengsel in de vorm. Bak de brownie in een voorverwarmde oven van 180° c graden in ongeveer 30 minuten. Hij mag best nog een beetje plakkerig zijn van binnen. Laat ze helemaal afkoelen om ze in mooie gelijke stukken te kunnen snijden, als ze nog warm zijn vallen ze uit elkaar.

No comments: