Saturday, January 7, 2012

1,2,3 Pizza

Ik vind pizza heerlijk, maar ben altijd kritisch op de bodem; die moet super dun zijn. Zelf maken is natuurlijk het beste, maar een onderneming. De kantenklare bodems van AH vind ik te dik. Per ongeluk vond ik een super alternatief: Arabic bread of flatbreads. Deze platte broodjes zijn te krijgen bij de meeste Turkse bakkers of kruideniers en zijn super geschikt als pizzabodems!

Nodig voor 2 pizza’s:

·      2 Arabic flatbreads
·      1 Buffel mozzarella
·      Tomatensaus
·      Roma tomaatjes
·      Basilicum
·      Rode ui
·      Kappers
·      Ansjovis
·      Olijfolie
·      Chili pepers

Besmeer de broodjes met een dun laagje tomatensaus. Hierop gaan de tomaatjes en de mozzarella in dunne plakjes. Snijd de rode ui in ringetjes. Bekleed de pizza met de ui, kappers, ansjovis en de basilicum. Maak de pizzaatjes af met een paar de druppels olijfolie en een beetje chili pepers (ik gebruik gedroogde pepers uit een molen).

Verwarm de oven voor op 250°c graden en bak de pizza’s in 20 a 25 minuten mooi knapperig. Het beste is om ze op een oven rek te leggen, in plaats van een plaat, want dan wordt de onderkant lekker knapperig.


No comments: