Sunday, June 24, 2012

Kip Cacciatore

Nodig voor 4 personen:

·      800g kippendijen met vel & bot
·      150g pancetta
·      1 grote ui
·      2 stengels selderij
·      2 peentjes
·      150g kastanje champignons
·      800g gepelde tomaten in blik
·      Kappers
·      2 tenen knoflook
·      Rozemarijn
·      Peterselie
·      150ml witte wijn
·      150ml kippen bouillon
·      1 eetlepel bruine suiker
·      1 eetlepel balsamico azijn
·      Olijfolie
·      Zout & peper

Neem een pan met een dikke bodem. Hak de ui , knoflook, selderij en wortel in kleine stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de pancetta toe en laat rustig zweten. Braad in de tussentijd de kippendijen aan in een andere pan, tot ze rondom bruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper.

Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Doe ook de kip in de pan bij de groenten. Giet de wijn erbij. Laat 2 minuten warm worden en doe dan ook de tomaten, bruine suiker, balsamico, rozemarijn en de bouillon erbij. Roer rustig om. Laat het geheel nu zeker 30 minuten op laag vuur inkoken.

Voeg als laatste de kappers toe. Op de foto heb ik zwarte olijven gebruikt, dus dat kan ook. Als de saus mooi is ingedikt, kun je het gerecht serveren. Top het voor opdienen af met verse peterselie. Lekker met Italiaanse rijst of ciabatta brood om in de saus te dopen.



3 comments:

Anneke said...

Hee Harry,

Ik vond je weblog gisteren en dacht aanvankelijk dat ik eindelijk weer eens een door een man geschreven blog over eten had gevonden..

Maar ik ben niet teleurgesteld hoor, volgens mij ga ik mezelf en zeker mijn vriend binnenkort heel blij maken met deze kip.

Succes met je blog!

Groetjes,

Anneke

Unknown said...

Wat heerlijk lijkt me dit, ik ga het zeker een keer maken. Dank je wel voor weer een leuk recept!

Anonymous said...

Vandaag gemaakt, heerlijk!