Nodig voor 4 personen:
• 400g ongekookte groene linzen
• 250g sherry tomaatjes
• Koriander
• Munt
• 1 rode peper
• 800g tijgergarnalen; rauw/ingevroren
• 3 bosuitjes
• Groenten bouillon
• Sap van een limoen
• Kikoman: zoute sojasaus
• Olijfolie
• Zout & peper
Zet ruim water op en los hier je bouillonblokje in op.
Voeg de linzen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de linzen in
ongeveer 25 minuten beetgaar (even proeven). Snijd je tomaatjes in kleine
stukjes, laat ze even uitlekken in een vergiet. Hak je uitjes,de rode peper, de
koriander en de munt fijn. Giet de linzen af en spoel ze af om
doorgaring te voorkomen. Laat goed uitlekken. Doe ze als ze droog zijn in een
bak en voeg de groenten en kruiden toe. Voeg ook een flinke scheut olijfolie
toe en het sap van de limoen. Maak het geheel verder op smaak met zout, peper
en een beetje sojasaus. Bak de rauwe garnalen in een wok met hele warme
olijfolie. Voeg een beetje peper en zout toe. Als de garnalen mooi rood/roze
zijn, zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg ook de garnalen toe aan
de salade.
No comments:
Post a Comment