Saturday, October 9, 2010

Linzensalade met gamba's

Nodig voor 4 personen:

• 400g ongekookte groene linzen
• 250g sherry tomaatjes
• Koriander
• Munt
• 1 rode peper
• 800g tijgergarnalen; rauw/ingevroren
• 3 bosuitjes
• Groenten bouillon
• Sap van een limoen
• Kikoman: zoute sojasaus
• Olijfolie
• Zout & peper

Zet ruim water op en los hier je bouillonblokje in op. Voeg de linzen toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de linzen in ongeveer 25 minuten beetgaar (even proeven). Snijd je tomaatjes in kleine stukjes, laat ze even uitlekken in een vergiet. Hak je uitjes,de rode peper, de koriander en de munt fijn. Giet de linzen af en spoel ze af om doorgaring te voorkomen. Laat goed uitlekken. Doe ze als ze droog zijn in een bak en voeg de groenten en kruiden toe. Voeg ook een flinke scheut olijfolie toe en het sap van de limoen. Maak het geheel verder op smaak met zout, peper en een beetje sojasaus. Bak de rauwe garnalen in een wok met hele warme olijfolie. Voeg een beetje peper en zout toe. Als de garnalen mooi rood/roze zijn, zijn ze klaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg ook de garnalen toe aan de salade.

No comments: