Dit is een heel oud recept van mijn vader. Hij heeft het ooit uit het NRC geknipt. Bij ons thuis was het altijd een groot succes en ook bij etentjes doet dit gerechtje het goed.
Nodig voor 4 personen:
• 400g rauwe verse zalm
• Ketjap manis; zoete sojasaus
• Kikoman; zoute sojasaus
• 2 eierdooiers
• Bruine suiker
• Peper
• 100g taugé
• 100g sugar snaps
Ontdoe de zalm van haar vel en snijd deze in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik en 3 centimeter lang. Roer in een bakje de dooiers los en voeg hier 5 eetlepels ketjap en 5 eetlepels kikoman aan toe. Dit kan er een beetje geschift uitzien, dat geeft niets.Voeg ook 2 theelepels bruine suiker en een beetje vergemalen peper. De marinade moet alle zalm bedekken, maar de zalm hoeft er niet in te zwemmen. Zet de zalm in de marinade een paar uur in de ijskast, mag ook de hele nacht. De smaak van de marinade trekt helemaal in de zalm. Die wordt hierdoor iets steviger van structuur en kleurt donkerbruin.
Neem taugé en sugar snaps en kook die heel kort, zodat ze knapperig blijven. Maak bordjes mooi op met de stukjes zalm op een bedje van de groenten. Gebruik de marinade van de zalm als dressing.
3 comments:
umoet de zalm niet in de pan? kortom, eet je de zalm dus koud?
Dat klopt! De vis krijgt door het marineren een stevige structuur. Je eet de zalm dus rauw & koud.
Gisteravond gemaakt. Zo lekker!
Post a Comment